Log in

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Print

S3 S2

Letjelište na Strahinjčici Klub padobranskog jedrenja "Jastreb" počeo je uređivati u siječnju 2000. godine, a danas je to registriran start, srednje težine. Ocjenjen ocjenom B/2. Osim parajedrilicama, pogodno je i za poljetanje zmajem. Uz sam start nalazi se i automatska meteorološka postaja koja Vam u svakom trenutku pozivom na broj: 38599/4123-254 daje informacije o brzini te udarima vjetra uz smjer i temperaturu zraka.

Prilaz startu Letjelišta Strahinjčica nalazi se sjeverno od grada Krapine, samo poletište smješteno je na južnoj padini planine Strahinjčica nedaleko od planinarskog doma na 720 m nadmorske visine. Do poletišta je moguće doći iz pravca Krapine cestom prema Varaždinu. Nakon naselja Žutnica, cestom koja desno vodi kroz kamenolom prema vrhu dolazi se do planinarskog doma. Poletište se nalazi oko 200-tinjak metara lijevo od doma do kojeg morate propješačiti planinarskom stazom. Službeno sletište ovog terena nalazi se u Podgori Krapinskoj pored pomoćnog nogometnog igrališta, a tu se i nalazi naš objekt tvz. STREHA POD STRAHOM. Do sletišta se dolazi autocestom s koje je vidljiv sportsko rekreacijski centar uz koji je i spomenuto igralište. Radi se o prvom odvojku s autoceste nakon grada Krapine. Postoje i alternativna sletišta u podnožju ispred starta, ali morate obratiti pažnju na visoko naponski vod koji se proteže klancem.

WGS koordinate poletišta su:
N 46°11´07,2˝ 
E 015°53´45,5˝
Ugodno Vam letenje na našem terenu uz unaprijed obaveznu najavu na broj telefona:
Voditelj letjelišta:
Darko Potočki: 092/1333-565
 
  S1
  SMJER VJETRA
 

.

PRILAZ STARTU
Poletište Malogorski ima dva starta i oba se nalaze sjeverno iznad mjesta Radoboj. Do njega se može doći iz tri pravca: iz Krapine preko Trškog Vrha, iz pravca Jazvina te iz pravca Zagreba preko Donje i Gornje Šemnice, s time da s autoceste siđete u Sv. Križu Začretju. Na samo poletište može se najlakše doći iz središta Radoboja, pokraj općinske zgrade. Kreće u pravcu sjevera. Na prvom križanju skreće se desno, a potom se na križanjima drži isključivo lijevog skretanja. Ukoliko se izgubite, jednostavno pitajte mještane gdje se leti. Uz malo sreće za 3-4 minute ste na jugozapadnom startu.

Prvi start je pogodan za SW i W vjetar, travnat je i prostran pa je pogodan za početnike. nalazi se na 430 m nadmorske visine. Podno starta na 230 metara nadmorske visine prostrane su livade, koje omogućuju sigurno slijetanje. S obzirom na konfiguraciju terena preporučujemo da se po polijetanju držite šumice lijevo od starta, gdje se gotovo uvijek nalazi "dežurni" termički stup. Odlaskom udesno možete se naći u zavjetrini i kanalu koji ne dopušta prilaz sletištu.

WGS koordinate poletišta su:
N 46°10´25,79˝
E 015°55´23,62˝

Ugodno Vam letenje na našem terenu uz unaprijed obaveznu najavu na broj telefona:

Voditelj letjelišta:
Darko Potočki: 092/1333-565

Go to top